BMW planira da će najmanje polovinu prodaje do 2030. godine činiti električni automobili

BMW (BMWG) planira da će polovina njegove prodaje biti vozila sa nultom emisijom štetnih gasova do 2030. godine, postavljajući konzervativniji cilj u odnosu na neke rivale koji se takmiče u trci da prihvate „čistiju“ vožnju.

Kratkoročno, njemački proizvođač automobila u srijedu je prognozirao veliki rast dobiti prije oporezivanja za ovu godinu, sa snažnim performansama u svim oblastima – od MINI-a preko svoje primarne marke BMW do premium brenda Rolls-Royce-a. Njihove akcije porasle su za čak 11% tokom ove nedelje, na najviši nivo u poslednje dvije i po godine, tj. dostigle su cijenu od 86,42€, podstaknut njihovom prognozom za snažan oporavak od pandemije COVID 19. Analitičar Bernstein-a Arndt Ellinghorst objavio je da je BMW u 2021. godinu ušao „vrlo samouvjereno“.

„U pogledu elektromobilnosti, BMW dobro napreduje i preuzima znatno manje rizika od Volkswagen-a (VOWG)“, rekao je. Početkom ove nedelje njemački proizvođač Volkswagen je objavio da planira prodaju električnih i hibridnih vozila na nivou od 1 milion jedinica. Ova grupa očekuje da će potpuno električna vozila činiti više od 70% ukupne evropske prodaje svojih vozila do 2030. godine, u poređenju sa prethodnim ciljem od 35%. Nakon ove objave, od ponedeljka, cijena Volkswagen-ove dionice je skočila više od 5% do današnjeg dana. U jednom trenutku rast je bio i veći od 20%.

BMW je objavio da će oko 90% njihovih tržišnih kategorija imati potpuno električne modele dostupne do 2023. godine, a električni BMW i4 će biti lansiran tri mjeseca ranije nego što je planirano, tj. u prodaji će se naći od jeseni 2022. godine.

Proizvođač automobila objavio je da će njihova marka MINI biti potpuno električna „do početka 2030-ih“, a električni modeli će činiti najmanje 50% isporuka grupe do 2030. godine. Na pitanje da li bi BMW mogao da odredi datum okončanja prodaje motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, glavni tehnološki direktor Frank Veber rekao je: “Nismo mi ti koji odlučuju o kraju motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, već su to tržišta”.

U industriji koja juri proizvođača automobila električnih automobila Tesla (TSLA) i suočava se sa pooštravanjem standarda emisije CO2 u Evropi i Kini, neki proizvođači automobila su obećali brži preokret u tehnologiji, uprkos velikim troškovima i transformacijama u proizvodnji.

Švedski Volvo (VOLVa) objavio je ovog mjeseca da će njihova ponuda biti potpuno električna do 2030. godine, a Ford (F) je objavio već u februaru da će isto biti i sa njihovom ponudom u Evropi.

Prodaja električnih i hibridnih automobila u Evropskoj uniji gotovo se utrostručila na preko milion vozila u 2020. godini i predstavljala je više od 10% ukupne prodaje.

Izvršni direktor BMW-a Oliver Zipse rekao je na konferenciji za novinare da bi BMW mogao da ubrza svoje planove ako potrošači prihvate električne modele brže nego što se očekivalo. „Ukoliko se tražnja na određenim tržištima u narednim godinama prebaci na potpuno električna vozila – moći ćemo da se prilagodimo i isporučimo traženo“, rekao je on. Prošle nedelje, BMW je objavio da je 2021. započeo dobro nakon što se njihova dobit u drugoj polovini 2020. godine oporavila nakon usporavanja pandemije, uglavnom zahvaljujući snažnoj prodaji u Kini.

Izvor: https://finance.yahoo.com/news/bmw-expects-half-sales-electric-083346323.html

Read Previous

Renault planira udvostručenje prodaje svojih električnih i hibridnih automobila u 2021. godini

Read Next

Fond Cathie Wood: Dionica Tesle vrijediće 3.000 dolara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *