Dogecoin dostupan na 1.800 bankomata u SAD-u

Ljubitelji popularne kriptovalute Dogecoin, kreirano na temu popularne vrste psa, sada istu mogu kupovati na 1.800 lokacija na bankomatima u SAD-u.

Prema tweetu-u od utorka mreže bankomata CoinFlip, DOGE se sada može kupiti gotovinom preko njeihove mreže, sa namjerom da kompanija maksimalno iskoristi sve veću DOGE-ovu popularnost.

DOGE je pokrenut 2013. godine i brzo je porastao popularan zahvaljujući slatkom Shiba Inu logotipu i zajednici koja voli mim sadržaj (meme).

U novije vrijeme podržala su ga velika imena, uključujući Elon Musk, Snoop Dogg i roker Gene Simmons – što je rezultiralo rastom cijena ovog digitalnog novčića.
DOGE se takođe našao i kao dio nedavne pomame za „trgovinom mim akcijama“ koja je pokrenuta preko grupe internet forumaša, koju su u dogovoru pumpali akcije kao što je GameStop (GME).

“CoinFlip se uvijek bavio malim preduzećima i malim kupcima, a nedavnim događajima Dogecoin se preusmjerio u više od samo mim kovanice, postao je simbol malih ulagača”, rekao je portparol CoinFlip-a za CoinDesk.

Bankomati CoinFlip već nude kupcima pristup kriptovalutama kao što su bitcoin, litecoin, ether, dash, komodu, chainlink, stellar i tron.

Mreža firme brzo se proširila sa oko 451 bankomata u februaru 2020. na oko 1.800 danas. Kompanija je CoinDesku rekla da namjerava do kraja godine taj broj povećati na preko 4.000.

Read Previous

Dan na evropskim berzama (02.03.2021.)

Read Next

Dan na evropskim berzama (03.03.2021.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *