Najveći vlasnik DogeCoin-a posjeduje skoro 30 odsto kriptovalute vrijednosti 2,1 milijardu dolara

Pocentualno najveći vlasnik DogeCoina posjeduje 28% “šaljivih novčića” zasnovanih na mimovima, navodi se u izvještaju Vol Strit Džurnala.

Evidencija otkriva da je 28 odsto ove kriptovalute u vlasništvu jednog investitora, iako to lice nije identifikovano. Njegova imovina vrijedi oko 2,1 milijarde dolara po trenutnim cijenama, izvijestio je strani medij.

Valuta, koja je započela u šali 2013. godine, nedavno je dostigla vrijednost od 10 milijardi dolara, uzletjevši na nivo koje drže kompanije poput Shake Shack i Under Armour.

Inspirisana mimom na kojima je pas rase Šiba Inu, valuta je bila relativno ispod radara u poređenju sa bitkoinima. Međutim, 2021. godine je u centru pažnje, jer je poznate ličnosti sve više popularizuju. Tako je 9. februara DogeCoin skočio čak 31% kada su Elon Mask i reper Snoop Dog tvitovali o njemu.

Izvršni direktor kompanije Tesla često je objavljivao tvitove o kriptovaluti i čak je o tome govorio putem aplikacije društvene mreže Clubhouse.

“Vjerovatno najzabavniji ishod, najironičniji ishod bio bi da DogeCoin postane valuta Zemlje budućnosti”, rekao je Mask.

Mask je 15. februara rekao da je problem u koncentraciji DogeCoin među nekolicinom vlasnika. Jednom je rekao i da će pomoći DogeCoin da postane “valuta interneta”.

“Ako glavni vlasnici DogeCoin prodaju većinu svojih kovanica, to će dobiti moju potpunu podršku”, rekao je Mask u tvitu i dodao: “Previše koncentracije je jedini pravi problem po mom mišljenju. Bukvalno ću platiti stvarnim američkim dolarima ako samo rasprodaju svoje račune.”

Nedavni uspon DogeCoin djelimično je podstaknut entuzijazmom korisnika Reddita koji kažu da je cilj slanje tokena “na mjesec” – ili bar do nivoa od jednog dolara po novčiću.

(B92.net)

Read Previous

Dan na evropskim berzama (18.02.2021.) – Svi evropski indexi u crvenom

Read Next

Ethereum ušao u “klub 200 milijardi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *